Kommentarer til dagens avis

Fyens Stiftstidende har i dag en del omtale af Det Konservative Folkeparti på Nordfyn. Derfor vil jeg her kort knytte et par kommentarer.

 

Det er korrekt gengivet i dagens avis, at vi ikke endnu har taget en endelig stilling til et eventuelt valgforbund frem mod kommunalvalget i november.

Ved sidste kommunalvalg var vi i valgforbund med Venstre, og som mange vil kunne huske, var forløbet omkring konstitueringen ikke fremmende for tillid gennem politiske aftaler i vores kommune.

Omvendt holder vi alle muligheder åbne på nuværende tidspunkt – og der er flere muligheder.

Det er mit håb – og forventning – at vi i den konservative gruppe tager en beslutning i den nærmeste fremtid.

 

I dagens avis er der i øvrigt et indlæg fra De Radikale på mit tidligere bragte læserbrev omkring heldagsskole i Nordfyns Kommune. Læderbrevet udpensler De Radikales kærlighed til heldagsskolen – såvel på landsplan som lokalt. Tvungen ophold på skolerne vil ifølge De Radikale ”samle alle eleverne op”.

Det er åbenbart gået henover hovedet på de lokale radikale, at i fx Finland har eleverne færre timer end i Danmark. Alligevel viser undersøgelse efter undersøgelse, at de finske børn lærer mere end de danske.

Ønsket om heldagsskole er nærmere et ønske om, at det offentlige skal spille en endnu større rolle i børnenes opvækst end i dag.

Jeg tror langt mere på forældrenes evne til at løfte forældreopgaven, end jeg tror på, at vi skal lade lærere og pædagoger overtage disse. Det er absolut positivt med frivillig lektiehjælp på skolerne, men det er også godt, at skoletasken kommer frem derhjemme, og at børnene oplever, at forældrene følger med og interesserer sig for, hvad der foregår i skolen.

Det er også godt med fritid, hvor det ikke nødvendigvis er voksenstyrede aktiviteter, der foregår.

Men sådan kan man jo se så forskelligt på tingene.

Roser og buketter

Her er vi i fuld gang med at binde buketter

Her er vi i fuld gang med at binde buketter

Årets Rosenfestival I Bogense havde et hyggeligt indslag, hvor spidskandidaterne var inviteret til at konkurrere imod hinanden i kunsten at binde den flotteste buket.

Kim Johansen fra Socialdemokratiet vandt dysten, men trods den manglende sejr, så var det sjovt at være med.

Min gode nabo havde lært mig lidt om det grundlæggende, så det lykkedes mig at binde en fin buket – som både nabo og min dejlige kone var tilfredse med. Ja, det var jeg også selv altså 🙂