Læserbrev i Fyens Stiftstidende den 31/10

 

Bredbånd med skatterabat

Læserbrev 31-10

Det Konservative Folkeparti mener det alvorligt, når vi taler om bedre internetforbindelse – også uden for de større byer.

Der er ingen tvivl, om at udbredelsen af bredbåndsforbindelse er af afgørende betydning for vækst, og at udfordringen er størst i landområderne. I landområderne kan det være en bekostelig affære at få etableret bredbånd, og derfor har Det Konservative Folkeparti nu stillet forslag om, at etablering af bredbåndsforbindelse skal indgå i boligjobordningen.

Det vil betyde, at man kan trække udgifter til arbejdsløn fra i skat og derved få en betragtelig rabat på etablering af en bredbåndsforbindelse.

Ofte vil en sådan etablering koste over 5000 kr., og typisk vil arbejdslønnen udgøre 60 – 70 % af regningen. Mange steder i Nordfyns Kommune vil der være tale om noget større beløb.

Med dette forslag ønsker Det Konservative Folkeparti at der sættes handling bag mange smukke ord. Det kan vi på Nordfyn kun bifalde.

Som en betydelig sidegevinst vil der være mange job i dette forslag. Det forventes, der vil være 700 nye stillinger i dette forslag, og de vil fortrinsvis opstå i kommuner som Nordfyns Kommune, hvor dette tiltag vil have en stor effekt.

 

Franz Rohde

Borgmesterkandidat for Det Konservative Folkeparti

 

Frit valg og nul skolelukninger

Ved kommunalvalget for fire år siden var det helt store emne skolestruktur. Vi konservative meldte klart ud, at det var nødvendigt at se på skolestrukturen, og at det var nødvendigt at lukke nogle skoler.

Økonomien i kommunen lå i ruiner på det tidspunkt, og der var ikke penge til at sikre en optimal kvalitet i så mange skoler, når der i flere klasser rundt omkring på vores skoler var ganske få elever. Vi var ikke det eneste parti, der havde sat skolestrukturen på dagsordenen, men vi var et ud af meget få partier, der meldte ærligt ud – så borgerne vidste hvad de fik efter valget.

Efter valget for fire år siden var flere partier pludseligt åbne for at diskutere skolestruktur – og skolelukninger. Der blev vedtaget en ny skolestruktur, og der blev lukket skoler.

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi konservative gerne have set en mere omfattende strukturændring på skoleområdet. Så havde det ikke igen været et emne i valgkampen.

Vi konservative er igen denne gang klare i spyttet og melder ærligt ud. Det er vigtigt, at børn, forældre og personale ikke igen skal gå rundt og være usikre på, om deres skole skal nedlægges. Vi politikere må stå ved det forlig, der blev vedtaget, og give skolerne de bedste muligheder for udvikling. Derfor er udmeldingen klar: Vi ønsker ingen skolelukninger de kommende fire år.

Skal der de næste fire år ændres på skolestrukturen, skal ønsket komme fra skolerne.

 

På nationalt plan er der vedtaget en skolereform, der betyder, at folkeskolerne skal tilbyde lektiecaféer. Det er præcist, hvad det skal være; TILBUD.

Et tilbud kan aldrig være det samme som tvang, så selvfølgelig skal det være frivilligt for eleverne og forældrene, om det er et tilbud, man ønsker at benytte sig af.

Det skal heller ikke være tvunget for elever at blive på skolen i det tidsrum, der tilbydes lektiecafé.

 

Franz Rohde

Nr. 1 på liste C