Sandheden

Der har været mange udlægninger af, hvad jeg har sagt, så her er den pressemeddelelse, jeg udsendte.
Jeg har ikke på nogen måde truet 3F med hverken bål eller brand, som Fyens Stiftstidende skrev. Jeg har blot fremlagt den logiske konsekvens af en foresat ageren, som de har gjort, nemlig at så må vi afskaffe arbejdsklausulerne i Nordfyns Kommune.
Misbrug af den slags hverken kan eller skal vi lægge navn til.
Nordfyn 10/12 2015
Nordfyns Kommune misbruges af 3F
3F misbruger Nordfyn Kommunes navn til at kræve, at lokale virksomheder skal indgå overenskomst med fagforeningen. En fremgangsmåde, som De Konservative kræver stoppet – omgående”
Det Konservative Folkepartis repræsentant i kommunalbestyrelsen, Viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde, stemte i sin tid for arbejdsklausulerne, men efter den seneste kampagne fra 3F, hvor 3F direkte går efter virksomheder, der skal udføre arbejde for kommunen, er tonen helt klar.
Hvis ikke 3F stopper deres ageren i forhold til de berørte virksomheder, så vil jeg arbejde for, at vi drager konsekvensen og dropper arbejdsklausulerne i Nordfyns Kommune”, udtaler Franz Rohde.
I min verden giver det absolut ingen mening noget af det her. Hvordan kan den lokale afdeling af 3F se en ide i at genere og chikanere lokale virksomheder – der intet forkert har gjort? Og hvis 3F mener, de gældende arbejdsklausuler ikke overholdes, hvorfor henvender de sig så ikke til kommunen?
Vi må som politikere stå på mål for kommunens politik, men ikke for 3F´s misbrug af den.”
Det er super ærgerligt at 3F´s kampagne kan få de konsekvenser, at de lokale virksomheder ikke vil byde på kommunens opgaver, fordi de ikke vil i konflikt med 3F, og at vi ikke kan bevare arbejdsklausuler, der egentligt skulle sikre, at virksomhederne bød på opgaverne ud fra samme standard. Men der er ikke noget at sige til, hvis virksomheder frygter den slags bølle- og mafiametoder, 3F bruger i disse sager. Vi politikere kan ikke se bort fra dette misbrug, der finder sted fra 3F´s side, og vi er tvunget til at reagere på det.” Slutter Franz Rohde af.
Sagen er, at 3F skriver rundt til virksomheder, der skal udføre arbejde for Nordfyns Kommune, og i disse breve henviser 3F til, at Nordfyns Kommune har vedtaget arbejdsklausuler. 3F henviser derfor virksomhederne til sig selv for at få tegnet en overenskomst.
Ca. ti dage senere modtager virksomhederne et konfliktvarsel fra 3F, hvor der trues med landsdækkende blokade mm., hvis der ikke indgås en overenskomst med dem.
Der er dog intet i de vedtagede arbejdsklausuler, der på nogen måde påtvinger virksomheder, der udfører arbejde for Nordfyns Kommune, at tegne overenskomst med hverken 3F eller for den sags skyld andre.
For at fjerne al tvivl om, hvorvidt Nordfyns Kommune skulle stille krav om overenskomst mellem virksomheder, der udfører arbejde for kommunen, og fx 3F, så foreslår Det Konservative Folkeparti altså, at arbejdsklausulerne afskaffes i Nordfyns Kommune. Dette bør ske snarrest, hvis ikke 3Fgår ud og beklager deres ageren i forhold til de berørte virksomheder.
 
Franz Rohde Viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget I Nordfyns Kommune